Interkøn

Interkøn

Nyt:

Dreng, pige eller midt i mellem? Så lidt ved vi om interkøn. Artikel om Interkøn i Videnskab.dk. 20. august 2022.

https://videnskab.dk/forskerzonen/krop-sundhed/dreng-pige-eller-midt-i-mellem-saa-lidt-ved-vi-om-interkoen

Interkøn

Jeg har gennem årene skrevet om Interkøn. I bogen Kvindekøn. Den moderne kvindeligheds tilblivelse fra 1987 (genudgivet i 1989 og 2021) skrev jeg i kapitlet Seksualitet og køn om hermafrodit/interkøn (p.99-107).

I 2014 skrev jer artiklen ”Hverken” : Hverken eller? Eller både og?   I: Byen og blikkets lyst: festskrift til Henning Bech. København: Center for Seksualitetsforskning. Seksualiteter. Skriftrække udgivet af Center for seksualitetsforskning, Bind 5. 2014.

I forbindelse med en Høring om interkønnedes rettigheder holdt jeg i 2018 et oplæg. Intersex/history/Trouble with Hermaphrodites.   9. februar 2018. Intersex/history/Trouble with Hermaphrodites – Ansatte (ku.dk)

Jeg skrev efterfølgende et notat med forslag til Initiativer vedrørende interkønnedes rettigheder, som jeg sendte til Ligestillingsafdelingen og til Sundhedsministeriet. Forslag til initiativer vedrørende interkønnedes rettigheder. Høring om interkønnedes rettigheder. Copenhagen Winter Pride 9. februar 2018. Forslag_til_initiativer_vedr._interk_n.docx (live.com)

Da Sundhedsstyrelsen i 2019 afholdt en konference om Variationer i kønskarakteristika skrev jeg i dagbladet Information: Lyt til de interkønnede og stop de ’kønsnormaliserede ’ operationer på børn. Information 13. februar 2019. Information. Lyt til de interkønnede og stop de ‘kønsnormaliserende’ operationer på børn – Ansatte (ku.dk)

Desuden har jeg skrevet en oversigt over litteratur om interkøn: Bente Rosenneck: Interkøn. Fra anomali til variation fra_anomali_til_variation.doc (live.com) Interkøn. Fra anomali til variation – Ansatte (ku.dk)

Et besøg på den kirkegård, hvor Lili Elbe er begravet i Dresden var anledning til følgende essay: Bente Rosenbeck og Yvonne Mørck: Da Lili Elbe fik en ny identitet. I: Kvinder, Køn & Forskning nr. 4, 2017 Visning af: Da Lili Elbe fik en ny identitet (tidsskrift.dk)