Mindeord

Jeg har gennem årene skrevet mindeord over personer på min arbejdsplads Center for kvindeforskning, senere Kønsforskning på Københavns Universitet og personer, som jeg har samarbejdet med.

Når jeg samler dem her, skyldes det, at de giver indsigt i såvel kvindeforskningens som seksualitetsforskningens udvikling.

Det drejer sig om litteraten Ingeborg Nixon, som var den første fastansatte lektor og centerleder på Center for Kvindeforskning. Hun døde i 2014. Nanna Damsholt, Dorrit Einersen og jeg skrev en nekrolog/mindeord. Mindeord for Ingeborg Nixon – Københavns Universitet (ku.dk)

I 2021 døde psykologen Kirsten Grønbæk Hansen, som i en årrække havde været tilknyttet centret som koordinator for kvindeforskning. Mindeord findes her: Mindeord for Kirsten Grønbæk Hansen – Københavns Universitet (ku.dk)

Historikeren Tinne Vammen har været tilknyttet Centeret i en kort periode, men som kvindehistoriker har jeg haft kontakt med hende siden 1978. Hun var den første kvindehistoriker, som jeg mødte. Sammen med Anette Eklund, som studerede hos Tinne, skrev jeg mindeord. Se her:
Mindeord for Tinne Vammen – Københavns Universitet (ku.dk)
Vi skrev mindeord om Tinne Vammen (23.november 1942-5.oktober 2016) i
Historisk Tidskrift Historisk Tidsskrift Bind 118 Hæfte 1 (2018) | Historisk Tidsskrift

Sammen med historikeren Tobias Wung-Sung har jeg skrevet mindeord om historikeren Wilhelm von Rosen. De kan læses på LGBT+-bibliotekets hjemmeside: LGBT+ DanmarkBiblioteket – LGBT+ Danmark
Mindeord for Wilhelm-von-Rosen.pdf (lgbt.dk)